Vliegtickets naar Antalya

Veel Nederlanders gaan jaarlijks op vakantie naar Antalya. Deze stad aan de Middellandse Zee staat bekend als een populaire badplaats aan de zuidkust van Turkije. Het strand zelf ligt op enkele minuten lopen van de stad en u heeft de keuze uit zowel een zand- als kiezelstrand. Uw vakantie begint echter bij aankomst op de moderne luchthaven Antalya Airport waar vele toeristen gedurende het seizoen uitstromen over de verschillende andere badplaatsen langs wat bekend staat als de Turkse Rivièra. Wie vanuit de luchthaven naar het centrum van de stad reist, doet daar met de huurauto of taxi ongeveer twintig minuten over en met de bus duurt het hoogstens een half uur. Een taxi is echter aanbevelenswaardig omdat de wachttijden voor bussen nog wel eens kunnen oplopen. Antalya ligt tegen de schilderachtige achtergrond van het Taurus-gebergte. De begroeiing langs de diverse baaien van Antalya kenmerkt zich hoofdzakelijk door pijnbomen en citrusvruchten. De haven van Antalya is mooi om in rond te wandelen. U vindt er luxe jachtschepen en eenvoudige vissersboten, maar ook leuke bar-restaurants en theehuizen.

Leuk is ook dat het centrum vrijwel autovrij is, zodat u op uw gemak door alle straatjes kunt slenteren. Mooie bezienswaardigheden zijn de Poort van Hadrianus en de oude Romeinse vuurtoren die over de stad waakt. In het Antalya Museum vindt u de mooiste archeologische schatten uit de streek verzameld. Aan de stranden heeft u ruime mogelijkheden voor zonnen en watersport en in de omgeving vindt u tevens prachtig aangelegde golfbanen.
Informatie en vluchten naar:
Luchthaven Antalya
Top-vliegreizen en vliegvakanties

Kaart Antalya

vliegtickets naar Antalya
vliegtickets naar Antalya
vluchten naar Antalya
vluchten naar Antalya

Top bezienswaardigheden

  • Yivli minaret-moskee
  • Ataturk-monument
  • Klokkentoren
  • Kesik minaret-moskee
  • Iskele-moskee

Meer informatie over uw Antalya stedentrip

  • Antalya Tourism Info Office
  • Cumhuriyet Cad
  • Özel Idare Alti No:2
  • Antalya

Vluchtaanbiedingen naar Antalya

Topaanbiedingen voor Antalya

DatumRouteVliegmaatschappij Beoordeling Prijs p.p. vanaf
1. Vliegticket Amsterdam-Antalya
22-07 - 27-08-2017 Amsterdam-Antalya Lufthansa
 
 
 
 
 
(0,0)
199,00
2. Vliegticket Leiden-Antalya
28-11 - 16-12-2016 Leiden-Antalya Multiple Carriers
 
 
 
 
 
(0,0)
Prijs berekenen:
3. Vliegticket Woensdrecht-Antalya
11-12 - 27-01-2017 Woensdrecht-Antalya Multiple Carriers
 
 
 
 
 
(0,0)
Prijs berekenen:
4. Vliegticket Bergen Op Zoom-Antalya
17-12 - 11-01-2017 Bergen Op Zoom-Antalya Multiple Carriers
 
 
 
 
 
(0,0)
Prijs berekenen:
5. Vliegticket Leeuwarden-Antalya
20-12 - 17-02-2017 Leeuwarden-Antalya Multiple Carriers
 
 
 
 
 
(0,0)
Prijs berekenen:
6. Vliegticket Den Helder-Antalya
18-12 - 04-01-2017 Den Helder-Antalya Multiple Carriers
 
 
 
 
 
(0,0)
Prijs berekenen:
7. Vliegticket Maastricht-Antalya
07-12 - 15-12-2016 Maastricht-Antalya KLM
 
 
 
 
 
(0,0)
1.845,00
8. Vliegticket Eindhoven-Antalya
11-12 - 24-01-2017 Eindhoven-Antalya Multiple Carriers
 
 
 
 
 
(0,0)
Prijs berekenen:
Klimaat
 

In Antalya is de temperatuur het gehele jaar relatief hoog. 's Zomers kan het er boven de 30 graden worden en 's winters wordt het vaak niet kouder dan 15 graden. Het hoogseizoen is van juli tot september en dan zijn er veel toeristen in de stad. De beste reistijd is tussen april en juni, het is nog niet te warm en het is ook niet te druk in de stad. Het zeewater heeft vanaf mei een lekkere temperatuur, het is dan zo'n 20 graden. In de zomer loopt deze op en die blijft hoog tot en met november.

Shoppen
 

Antalya is een van de meest ontwikkelde steden in Turkije en dat is ook terug te zien in het aanbod aan winkels. In de stad zijn veel winkels waar aardewerk verkocht wordt en ook op de bazaars is dit veel te zien. Verder zijn er lokale en buitenlandse goederen te krijgen en zijn er veel winkels met merkkleding. In Antalya zijn ook winkelcentra te vinden, maar de prijzen zijn hier een stuk hoger dan in het centrum van de stad.

Eten
 

Vaak zijn de Turkse hotels gebaseerd op all-inclusive. In de restaurants van het hotel worden dan internationale maaltijden gemaakt. Dit eten is van goede kwaliteit, maar toch is het leuk om ook een kijkje te nemen in een lokaal restaurant. Aan de Mediterraanse kust bevinden zich tientallen, gezellige eetgelegenheden. Kleine eettentjes serveren lekkere broodjes en traditionele gerechten gemaakt van rijst en wijnbladeren. Iets luxer uit eten gaan is in de stad ook geen probleem. Lara Balik Evi is een bekend visrestaurant met een mooi uitzicht over zee.

Nachtleven
 

Langs de kust van Antalya bevinden zich uitgaansgelegenheden die het hele jaar open zijn, maar ze komen écht tot bloei in de zomer. Entertainment is in de stad erg populair. Opera, films, livemuziek: het is er allemaal. Hippe discotheken trekken veel mensen, elke muziekstijl komt wel voorbij. Er zijn moderne theaters maar ook authentieke theaters waar de leukste voorstellingen te zien zijn. De Black Ice Bar is een bar in de stad die, zoals de naam al zegt, helemaal gemaakt is van ijs. De ultieme manier om af te koelen in de warme zomer.

Copyright © 2016 by vlucht24.nl. - Alle rechten voorbehouden.

Home | Vliegtickets | Vliegmaatschappij | Goedkope vliegtickets | Overzicht evenementen | Luchthavens | Vluchten